Warning: Undefined array key "HTTPS" in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/simple-facebook-connect/sfc-base.php on line 12

Warning: Undefined variable $show_stats in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
 

Adrenalina pe Zambezi

Written by Daniel Homorodean on ianuarie 13th, 2010

(Zambia/Zambezi decembrie 2009)

5…4…3…BUNGEEEE…. Si 111 metri de cadere te apropie vertiginos de apele inspumate ale Zambezi-ului, incatusat aici intr-un defileu ingust, dupa ce s-a prabusit 100 de metri in marea cascada Victoria.

Livingstone e cel mai apropiat oras in Zambia, capitala turismului in aceasta tara plina de animale, triburi si posibilitati de aventura, dar si de cupru si probleme. Si goala de batrani, fenomen care va avea un post separat.

Din Livingstone poti vizita cascada Victoria, pe partea Zambiana. Mosi-oa-Tunya, „ceata care tuna”, in limba locala, are o lungime de 1700m si o inaltime de 100m. O parte e in Zambia, cealalta in Zimbabwe. Anotimpul ploios dureaza intre Noiembrie si Aprilie. Volumul de apa creste gradual pana in Aprilie, cand toata zona e acoperita de vaporii cascadei tunatoare, care se ridica pana la 400m formand o coloana de abur permanent vizibila de la 50 de kilometri.

Cascada se afla in parcul national Mosi-oa-Tunya, in care se pot organiza si alte ture. In aval de cascada Zambezi formeaza 5 defilee, pe care se face rafting. Pentru a vedea cascada si animalele parcului din aer, zboruri cu elicopter si deltaplan motorizat sunt disponibile.

Pe podul care separa Zambia de Zimbabwe, deasupra celui de-al doilea defileu, o companie locala ofera pachete cu adrenalina, sub forma de bungee jump, swing jump si tiroliana, la promotie de 125 USD pachetul (altfel, 90USD doar „bungi”). De nerefuzat.

Va fac pofta, pana apuc sa selectez niste poze cu cascada. Fiind prima data cand fac „bungi” si „swing”, e vizibil faptul ca sunt un amator. La bungee am fost prea crispat iar la swing m-am aruncat gresit, de fapt trebuie sa sari cu picioarele inainte, nu in cap. De-asta instinctul imi spunea ca trebuie sa ma catar inapoi, dupa cum se va vedea in film.
Asta e, data viitoare le voi face mai bine.
Asculta ce zice omul la 2:22 🙂


Warning: Array to string conversion in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/simple-facebook-connect/sfc-share.php on line 86
 

9 comentarii pana acum ↓

 1. Razvan Pascu spune:

  Cred ca are 1000 m inaltime, nu 100 🙂

 2. admin spune:

  Victoria recupereaza prin lungime, altfel, ca inaltime, nu e foarte sus nici macar in topul Africii. Lofoi, din parcul Kundelungu, DR Congo, e proclamata cea mai inalta cascada africana, cu 384m inaltime, desi e contestata. Nu am ajuns acum sa o vad, era in plan dar in sezonul ploios drumul spre Kundelungu nu e practicabil.

 3. Dan Ciulea spune:

  teoretic si eu vreau sa sar … practic nu cred ca as sariii fara un scutec 🙂 (sa nu se vada ca ma kc pe mine de frica)

 4. Adi1978 spune:

  super tare!!! :)) nu am facut de astea pana acum dar acum pare un „must do”

 5. Adi1978 spune:

  ce zice omul la 2:22 ca nu am inteles decat „jump off” dupa ce ai sarit a mai zis ceva dar nu am inteles…

 6. Daniel spune:

  „Heei..DON’T DIE…” 🙂

 7. Adi1978 spune:

  tocmai au aratat acum la tv ca li s-a rupt astora coarda cu o australianca …. 🙁

 8. Daniel Homorodean spune:

  Da: http://www.hotnews.ro/stiri-international-11143647-incredibil-supravietuit-dupa-cazut-peste-100-metri.htm

  Erau cam coapte corzile, indeed. Ghinion ca s-a rupt, dar norocul ei ca a scapat cu bine. Uite de ce e de preferat sa sari peste o apa 🙂

 9. Adi1978 spune:

  :))…. de dorit adanca si fara crocodili….:))… si sa sti sa inoti

Trimite un comentariu


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/xenofon/public_html/wp-content/themes/this-just-in/comments.php on line 67

Connect with Facebook