Warning: Undefined array key "HTTPS" in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/simple-facebook-connect/sfc-base.php on line 12

Warning: Undefined variable $show_stats in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
 

Spiritul Africii la Muzeul Ţăranului Român

Written by Daniel Homorodean on iunie 27th, 2012

Din junglele adanci ale Africii Centrale, din Sahelul batut de Harmattan, din muntii in care oamenii nu cunosc banii si se imbraca inca in frunze, de pe malurile marilor fluvii Congo si Niger, de pe coastele Golfului Guineei, pline de culoare si pline de zei care traiesc  printre oameni, Spiritul Africii vine la Bucuresti,  la Muzeul Ţăranului Român, intre 30 iunie si 13 iulie. Vernisaj vineri, 29 iunie, ora 17:30, Sala Oaspeti.

Energia, culorile, dansul, traditia si sufletul cald al oamenilor care ne-au primit totdeauna cu bucurie in Africa se vor desfasura in Sala Oaspeti a MTR prin doua perspective:

Violeta Neamţu a trait printre africani, in cateva sate din Mali, timp de peste 6 luni. Imersata in ritmurile vietii africane,  Violeta a devenit parte din familiile gazdelor, a vazut multe si mai ales a simtit multe, pentru ca Africa in primul rand se simte. Africa e un mediu initiatic, un mediu propice revelatiilor, in care fiecare dintre cei ajunsi acolo descopera ritmuri, rosturi si esente. Africa e un creuzet formativ, al nostru al tuturor pentru ca de acolo am venit cu totii, si al fiecaruia din cei care revin acolo pentru a o strabate, calatorind, lucrand si traind printre africani. Violeta ne prezinta prin fotografii o viziune complexa a copilariei africanilor, reveland esente ale copilariei universale si deschizand, pornind de la copii, o cale spre cunoasterea ritmurilor si  a valorilor vietii in Africa.

Cat despre mine, stiti deja: Iubesc Africa ! O vad ca pe o furtuna de energie si culoare, un dans continuu, atat de divers si totodata atat de armonic incat devine un vehicul natural intre prezent si trecut, intre oameni si zei, intre realitate si vis si intre noi insine si esenta fundamentala a umanitatii, de care acolo, in Africa, suntem mult mai aproape.

Voi expune masti, statui, arme, obiecte de ritual, obiecte de uz casnic, fotografii si povesti – povesti pe care le veti simti si le veti intelege voi insiva din ochii mastilor dansate in triburi,  pentru ca povestile Africii nu se scriu, ci se viseaza.

Va astept vineri, 29 iunie, ora 17:30, la MTR.

Daca nu reusiti sa ajungeti la Bucuresti pana in 13 iulie, voi face tot posibilul ca Spiritul Africii sa ajunga si in orasul vostru in viitorul apropiat.

Pana atunci, Africa.olumemare.ro va ofera o idee a ceea ce va contine expozitia. Acest catalog dedicat culturii traditionale africane este inca in lucru si il voi completa permanent cu noi informatii despre grupuri etnice si despre obiecte, dar si cu articole despre arta traditionala africana, despre ritualuri, despre autenticitate, despre transformarile culturii traditionale, despre comertul cu obiecte rituale si multe altele

Ne vedem vineri ! 😉

 

 


Warning: Array to string conversion in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/simple-facebook-connect/sfc-share.php on line 86
 

Trimite un comentariu


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/xenofon/public_html/wp-content/themes/this-just-in/comments.php on line 67

Connect with Facebook