Warning: Undefined variable $show_stats in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
 

Motivatie si continut

“Fiecare straja este responsabila pentru tot Imperiul”, asa spune Saint-Exupery in “Pamant al oamenilor” si asta imi repet si eu, in fiecare zi cand calatoresc sau cand sunt acasa. Fiecare dintre noi este responsabil pentru planeta pe care traim si pentru intreaga umanitate. Avem puterea sa facem lumea mai buna, sa gasim solutii la problemele prezentului, daca le cunoastem, daca identificam directia de urmat si daca ne unim eforturile. Cred ca avem si datoria sa o facem.

Pentru a fi pregatiti, trebuie sa cunoastem, sa analizam si sa incercam sa intelegem. Studiile si lecturile ne ajuta, dar nu pot suplini experienta directa, contactul cu oamenii si informatia culeasa direct de la ei. Asa ca scriu indemnand la explorare, la introspectie si la imaginatie.

Posturile vor fi in general secvente independente, autonome, unele cu talc, altele doar cu exotic sau cu adrenalina.  Vor fi imagini, unele privite fotografic, dar majoritatea privite prin alt fel de lentila, cu care suntem toti dotati dar cu care trebuie sa invatam sa focusam.

Cronologia articolelor nu va fi stricta, dar voi mentiona tot timpul locul si momentul, pentru ca lucrurile se schimba repede si pentru ca trebuie sa integram imaginea in context.

Un manifest mai larg, care imi explica motivatiile, este chiar primul post al acestui blog: Navigare necesse est

Daniel Homorodean

Cluj-Napoca